ANKIETA
JA
GRAFIKA
LINKI

Witaj na mojej stronie internetowej :D



PRZEPISY TYGODNIA!!!!! .

Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami - składniki: pierś z indyka - 300 gramów Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 2 łyżki chorizo - 200 gramów pieczarki (same kapelusze) - 200 gramów cebula czerwona (pokrojona w ćwiartki) - 2 sztuki oliwa - 4 łyżki SZASZŁYKI Z INDYKA Z CHORIZO I PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 Pierś z indyka pokrój w dużą kostkę, skrop oliwą i oprósz przyprawą Knorr. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut. 2 Chorizo pokrój w kawałki i nadziewaj na drewniane patyki na przemian z mięsem, grzybami oraz cebulą – skrop je oliwą. 3 Gotowe szaszłyki smaż na rozgrzanym grillu ok. 15-20 minut obracając co 2 minuty. Podawaj z sałatą oraz pieczonymi ziemniakami

Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - składniki: pierś z kurczaka - 4 sztuki Rosół z kury Knorr - 1 sztuka świeży imbir (starty) - 1 łyżeczka miód - 1 łyżeczka sos sojowy - 1 łyżeczka sok z 1 limonki olej sezamowy - 3 łyżki Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem sezamowym na jednolitą pastę. Dodaj pozostałe składniki marynaty oprócz soku z limonki. 2 Piersi umyj i osusz a następnie pokrój w grubą kostkę. 3 Kawałki kurczaka przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z przygotowaną pastą. Zamarynowane mięso nadziewaj na drewniane patyki długości ok. 8-10 cm i smaż na rozgrzanej patelni 10 minut przewracając co 2 minuty. Gotowe sataye skrop sokiem z limonki i podawaj, najlepiej z ryżem. Brazylijskie krokiety z kurczaka - składniki: pierś z kurczaka - 4 sztuki Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie włoszczyzna - 1 pęczek bułka tarta - 250 gramów kolendra świeża - 1 pęczek sok z 1 limonki serek kremowy - 200 gramów margaryna do smażenia Piersi ugotuj w wodzie z włoszczyzną. Mięso wystudź a następnie posiekaj drobno. 2 Fix Knorr rozmieszaj w 125 ml wody i pozostaw na 3 minuty. 3 W misce połącz posiekane mięso, przygotowany Fix (dzięki temu mięso będzie doprawione, a kotlety idealną odpowiednią konsystencję), pokrojoną kolendrę, sok z limonki oraz serek. 4 Wyrób jednolitą masę, następnie uformuj nieduże kotlety. Ułóż na talerzu i wstaw do lodówki na 1 godzinę. 5 Po tym czasie kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.